tirsdag 26. april 2011

Helt råttent i Narvikfjellet

Jeg ble rundt november i fjor spurt om å være konferansier under ”Helt rått i Narvikfjellet” 29 og 30.april, og kontrakten ble signert i begynnelsen av desember. Da jeg før påske fikk min bookingagent til å etterlyse flybillettene til Narvik ble jeg til min store overraskelse informert om at Håvard Lilleheie har erstattet meg som konferansier. En Rune Jensen har visstnok også gått ut i avisa Fremover og forklarte at de trengte et større navn for å selge flere billetter, samt at ”Sørås ikke akkurat styrket sin status etter at han opptrådte kraftig beruset på utestedet Litt Større Plass i romjula". For det første burde de kanskje tenkt på et navn som trekker publikum før de spurte meg, og si hva du vil om showet på ”Litt Større” plass, men det er fire måneder siden. Hva ventet du på, Rune? Husk også at jeg har en kontrakt med disse folkene, en kontrakt som inneholder både mitt telefonnummer og mailadresse. Og seriøst, å tro at folk vil la være å møte opp på arrangementet som først og fremst handler om musikk fordi jeg var full på scena før nyttår er ei jævlig dårlig unnskyldning. Det er på linje med å booke inn paven, for så å klage på at han snakket masse om Jesus.

Jeg taper ikke nattesøvn over noe av dette, og folk i Narvik som vil se meg ha show må bare møte opp på Folkets Hus 12.mai når jeg kommer over med Terje Sporsheim og Åsleik Engmark. Poenget er at om Helt Rått-staben hadde et fnugg av anstendighet så hadde de kontaktet meg før de gikk ut og baksnakket meg i Fremover. Så takk til Rune Jensen og co. for at de har kastet bort tiden min, samt sikret at jeg avslo andre tilbud som var planlagt i slutten av april. Nå vet dere i det minste at det som foregår i Narvikfjellet arrangeres av folk som ikke tar småting som kontrakter og mellommenneskelig respekt alvorlig. Ferdig med den saken.

57 kommentarer:

  1. Helt sykt opplegg! flott at narvikfolk klare å kjøre byen ennu mer på ræv, æ kommer på folkets hus 12 mai d skal æ love dæ

    SvarSlett
  2. Du får komme til Trondheim å opptre i stedet!

    SvarSlett
  3. Fantaksisk jobba. Glad jeg ikke skal på fjellet den helga. Men du kan ta deg faen på at jeg kommer 12. Mai!

    SvarSlett
  4. Høres bra ut at du kommer på Folkets Hus... Ka e Helt Rått uten dæ?? :P
    Stå på!
    Fylla kan ikke ta skylda denna gangen!!
    Dårli opplegg :/

    SvarSlett
  5. Grunn til at vi tok avgjørelsen og booket om konferansier til Narvikfjellet Helt Rått, var for at vi ikke ønsket å risikere en kraftig beruset person til å styre festivalen. Da vi opplevde dette som direkte useriøst.
    Når det gjelder kontrakter og mellommenneskelig respekt, går alt av våre bookinger gjennom managements, det vet du jo, vi ringer jo ikke hver enkelt artist bokstavlig, og vi regner med du også har et management som oppdaterer deg og gir deg tilbakemelding når det kommer bookin/avbookinger.

    Når det gjelder parallellen du trekker til at paven snakker om Jesus, ville vi nok ikke klaget på det, men hadde han vært drita, hadde vi vært litt skeptisk.
    Vi gleder oss til å se deg på folkets hus 12. mai. Og ønsker deg lykke til

    Presseansvarlig

    SvarSlett
  6. Presseansvarlig,

    Dere hadde ingen legitim grunn til å avbooke kontrakten, så jeg vil fortsatt kreve betalt. Videre kunne dere snakket direkte med meg før dere gikk ut i avisa, da kontrakter og management ikke trenger å stå i veien for vanlig høflighet. Og i følge mitt management kontaktet dere ikke dem på forhånd.

    SvarSlett
  7. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  8. sir jo litt korr mye dem har mellom øran når de til og med må flytte hele greia ned fra fjellet til sentrum, pga. for mye gjørme i fjellet.. Alle vet jo at sneen smelte og at det e gjørmete der i MAI.. Dag, stå på videre, all støtte til dæ!

    SvarSlett
  9. E Sørås en alkoholiker, e det det dåkker si ?
    " Risikere en kraftig beruset person "
    Hadde han nu blidd sjitfull, så kunne jo Rune Jensen vært vikar.....
    Vil dåkk ha han edru, gje faen i å gje han sprit.
    Dæven dåkk e dom. DUM.

    SvarSlett
  10. Æ blir flau av å se ka du skriv i innlegget, Dag.
    æ mista nettopp all respekt for dæ og alle dine fans som har kommentert. du vet like godt som alle andre koffer du e blitt erstatta.

    SvarSlett
  11. Æ blir flau, når du skriv du blir flau, førr du e ikke helt oppegående å det blir galt å mobbe sånt..

    SvarSlett
  12. Jeg vet det som sto i Fremover. Videre skulle jeg ønske dere oppgir navn her, i stedet for å kommentere anonymt.

    SvarSlett
  13. Rune Jensen sin opptreden i denne saken gjennspeiler vel bare holdningene og proffesjonaliteten i det han gjør. HELT RÅTTENT
    Har hørt rykter om at dette ikke er første gang han opptrer på denne måten.

    SvarSlett
  14. Jeg har vært med å rigga scena, en beruset person ville mest sannsynelig skadet seg for selv uten promliie må man ha god konsentrasjon for å bevege seg. Det de kunne gjort er å bedt deg ikke drikke før arrangemanget men heller etter eller noe, du er en komiker Narvikværinger virkelig liker og ville ha med i showet.

    SvarSlett
  15. Nina Christensen26. april 2011 kl. 16:07

    Jeg har ikke tenkt til å kommentere denne saken, for den vet jeg ingenting om!
    Men vil bare si stå på! Du er gørr god! :)
    Håper du kommer til sørlandet etterhvert...

    SvarSlett
  16. Nu e det heldigvis ikke arrangøren æ går førr å se på helt rått. men skal nu få me mæ kaizers iallefall. Men e jo mest sannsynlig blitt en miss i kommunikasjon her på den ene eller andre sida. og hvis feilen ligg hos arrangøren av Narvikfjellet helt rått, og at de ikke har sagt ifra at de booket en annen konferansier istedet, så e det jo åpenbart at de må betale Sørås uansett.

    SvarSlett
  17. Dette blir for tynt, ledelsen i arrangementet framstår som svært useriøse i denne saken. Ved å unngå direkte kontakt med artisten for så å gå i Fremover skyter de seg i foten hvis de i det hele tatt hadde en ben å stå på i denne saken fra begynnelsen av.

    Er Mr.Sørås notorisk overstadig beruset til en hver tid? I så fall, hvordan vet de dette? Var de på det etter mye omtalte showet på Litt Større? De har i alle fall ikke vært i kontakt med noen av de som var på arrangementsiden av romjulsshowet, er avgjørelsen besluttet på rykter?

    Uansett hva måtte mene, 28 desember 2010 var showet å Litt større... Var det først nylig de fant ut at det ikke var akseptabelt? Flaut spør du meg, se bort i fra showet i rom-jula- det er vann under brua... Det er gjort opp for, i form av avisartikler, beklagelser på blogger med mer. Er det slik man behandler noen? Framstille Dag som ute av stand til å være edru i uansett setting? Å i tillegg uttale dette i klartekst i media...

    Dette blir som jeg innledet med meget tynt og direkte useriøst, måtte de ta lærdom til en annen gang. Håper deltagere på festivalen får en rå opplevelse med ser ingen grunn til å ønske arrangører lykke til.

    Erlend Osnes

    SvarSlett
  18. God gammeldags Narviksjalusi.
    Oppnår man noe så skal du jekkes ned hvis du ikke er en av gutan.
    Har du ingenting så er man ingenting i den byen, man skal helst ha Stort jævla hus, NY bil, NY snøscooter, båt, campingvogn på riksen, hytte på bjørnefjell, hytte ved sjøen å så mye gjeld at man nesten ikke har penga til mat.
    DA blir man akseptert..

    SvarSlett
  19. Gud i London. Jævlig stor forskjell på å være på litt større med 20 - 30 stk, og sitte å drikke å lage show, enn å være konferansier på helt rått, der det e over 2000 folk og en hau med artista. Og at han Rune skal begynne å fortelle dæ kor full du va ei helg, så kan han jo kanskje passe på kordan han sjøl va på åpninga av helt rått på Grand hotel. og selvsagt skal han betale dæ penga for kontrakten, han grev jo bare ned regningen i hagen uansett, så gjør vel ingenting om det kommer ei til dit

    SvarSlett
  20. Stå på Dag du er knall god, det andre gir oss bare en ekstra latter. Kjenner det likevel er helt greit å måtte jobbe "Helt rått" helgen

    SvarSlett
  21. Stå på Dag :) Heie på dæ ;)
    USERIØSE greier!

    (vi vet vel alle kem som e tapern her...)

    TrineA

    SvarSlett
  22. Litt flaut å være fra Narvik når æ les det her. Er vel bedre å se Dag Sørås full enn å risikere å få se Lilleheie i bare ræva. Fra spøk til alvor,dette er uprofft av et gjeng med amatør-arrangører. Hører forresten rykter om at enkelte enda ikke har fått betalt for sine oppdrag på forrige festival. Så Dag,du slipper risikoen med at du ikke får betalt.
    Stå på!!

    SvarSlett
  23. Dag, den samme Rune Jensen, har gjort tilsvarende overfor flere... til og med merkenavn som er inne som sponsorer har faatt merke at mannen gjoer som han selv vil......

    Rart at han for lov til aa holde paa..........

    Sees ved en annen anledning!

    SvarSlett
  24. Hvor man enn går i Norges langstrakte land hører man ofte om hvor useriøse, korte og direkte dumme folk i alle aldre fra Narvik området faktisk er. Det ble nå bekreftet igjen. Når du og et par fra Bjerkvik og en fra Bogen gjør noe litt annerledes enn alle disse andre inkompetente tullingene som bruker livet sitt på en snøscooter på riksgrensen, så blir det ramaskrik. Og det lille dem da har igjen av livet sitt bruker dem på å snakke om det dem oppi den lille toppen sin tror dere gjør eller blir å gjøre. Det er stor forskjell på en festival som dette og et lite utested i Narvik.

    Dag Sørås, trøst deg med at du er mye bedre enn alle disse idiotene her til sammen og du vil alltid være for bra til disse arrangementene i Narvik etter dette.

    Smil av dette her, og hev deg over hele greia. Å faktisk betale for ting er dem fleste i Narvik utrolig dårlige på så du skal egentlig bare være glad du slapp unna både dem og gjørma.

    Stå På - Du er best!

    SvarSlett
  25. Jaja, e nu ikke akkurat som at du kommer til å savne det da.
    E jo trossalt Narvik d e snakk om hær....

    SvarSlett
  26. Som profesjonell komiker er det vel ikke helt ukjent for deg at kontrakter inngås mellom oppdragsgiver og artistens management? Jeg jobber fulltid med tilrettelegging og gjennomføring av bedriftsarrangementer, og har ALDRI opplevd noe annet enn at både booking og eventuell kansellering er et forhold mellom oppdragsgiver og management.

    Forutsatt at festivalledelsen har forholdt seg til kanselleringsklausuler og frister i inngått kontrakt, og har kommunisert kanselleringen på korrekt måte til ditt management, så har de vel strengt tatt gjort alt 100% riktig?

    SvarSlett
  27. Skjønne jo nu at han der Rune, forøvrig aldri hørt om han før, e en liten hykler...flott!!! Akkurat det vi treng førr å representere Narvik(les:andre offentlige persona) ;)

    SvarSlett
  28. Dag Sørås for President!

    SvarSlett
  29. Og med tanke på at han Rune sjøl e dømt førr fyllekjøring, så e det vel ikke rette karn som kan klage vel??

    SvarSlett
  30. Æ syns ikke d e rett å henge ut han Rune sånn som d her. Han og de andre har gjort en fantastisk jobb me Skjomen Helt Rått i fjor og æ e sikker på at Narvik Helt Rått kommer til å bli like bra om ikke enda bedre. Det som e typisk Narvik e at hvis nån lykkes me nokka, uannsett ka, så blir d negativ kritikk.
    Dag, de avbooka kontrakten, de fant nån bedre. GET OVER IT !!!!!
    Rune og alle dokker andre, dokker gjør en kjempe jobb for Narvik og Skjomen. Stå på :-)

    SvarSlett
  31. Syns nu heller folk skal støtte opp om festivalen å være glad det faktisk skjer noe i byen her. Hvis folk syns det er for dyrt, så la vær å gå da enn å presisere ting ut over facebook og andre nettsted om hvor dyrt ting er.
    Vær nu heller positiv at ting skjer enn negativ om kordan ting utføres :)

    Ole.

    SvarSlett
  32. Synes det er litt vel useriøst når en sersjon begynner å henge ut alle fra narvik området å kalle dem for dumme det er litt vel feigt...
    Uansett selv om en persjon har fyllekjørt hører, kan man fordeom bestemme at en som opptrer full på et show ikke er kapabel til og være konfransierer, og desuten er det flere i det styret som er med og tar avgjørelser.
    men uansett synes jeg dag er kjempegod:)
    men det går ann å være seriøs når men først skal snakke seriøst!

    SvarSlett
  33. Må si at æ blei litt overaska over at nåkka sånn der skjedde. Selv om presse ansvarlig forsvare avgjørelsen så kan æ overhode ikke ha sett eller lest om noen Sørås skandaler.... Les nyheta hver eneste dag så d her e overhode ikke forståelig. Trur nu at d d her e snakk om e at d må ikke komme en annen Narvik væring som Fremover intervjuer enn oss opplegg. Kjenne dæ ikke personlig Dag, for alt æ vet kan du være en skikkelig drittsekk, men d e helt uvesentlig i den her sammenhengen. Æ flire godt av de tingan du kommer med. Du gjør en drit god jobb, om du e edru eller ikke d drit æ i. D e bra... Så enkelt e d. Skjønne overhode ikke koffer de kanselerte dæ.. D e jo ikke akkurat som at du e blitt helt Charlie Sheen.... Epic WINNER!!!!

    SvarSlett
  34. Stå på Dag Sørås du e best.
    La Rune fortsette å lure folk. han e nok den eneste som sitt igjen med en feit fortjeneste når det her e over. så kan han atter en gang gå konkurs. kanskje noen skulle spørre Brødrene Hveding om referanse for Rune.

    SvarSlett
  35. Hele poenget er at om noen fra Helt Rått hadde kontaktet med og forklart at de hadde et problem med meg, så hadde jeg sagt at det er greit, og så hadde vi vært ferdig med saken. Men de har ikke kansellert kontrakten, og går i stedet ut i avisa og slenger dritt om meg. Det er jævlig provoserende, derav dette blogginnlegget, som er min måte å ventilere på. Det er ikke mer å diskutere. Jeg setter pris på all støtte, og jeg forstår også de som sier at Narvikfolk må støtte opp om arrangementet. Lykke til.

    SvarSlett
  36. Helt klart at de skulle ha kontaktet dæ. Nais jobb. Du skulle ha blitt fredsmekler i midtøsten :)

    SvarSlett
  37. " de avbooka kontrakten, de fant nån bedre. GET OVER IT !!!!!" Problemet er jo ikke at det skjedde, men den frekke,uproffesjonelle og uriktige måten det skjedde på. Dag kunne jo takket ja til andre tilbud vist han viste at han faktisk var ledig. Her burde det bli full betaling + en unnskyldning.

    SvarSlett
  38. John, e helt enig med dæ der !!!!

    SvarSlett
  39. Dag Arne (Narvik)26. april 2011 kl. 23:43

    Hyggelig med din siste kommentar Dag.
    Her er sikkert gjort en del "nybegynnerfeil" (nok en gang)fra arrangøren. Når det gjelder kontrakter, så er de til for å forholde seg til - det er vel derfor det skrives kontrakter.. På en annen side - så kan det vel hende at det enda er noe turbulens rundt din person i Narvik og at de av den grunn ønsker å erstatte deg, men som sagt - kontrakt er kontrakt.
    Du kommer garantert sterkt tilbake med noen gullkorn fra denne hendelsen etter hvert. Kanskje opplevelsene dine fra dette vil være godt nok materiale for mange opptredener i tida som kommer. (kanskje ikke i Narvik)

    SvarSlett
  40. Herregud d her bi førr dumt!! D her e vel en sak mellom Dag å arrangøran. Greit nok at han vil lufte ting på bloggen, men kommentara som kommer dettanes inn om personlige ting om en av de som e me å arrangere bi førr teit! E ikke bare en som avgjør alt her. Å btw alle i Narvik e ikke likedan, samme som i andre bya... Unødvendi å henge ut byen å alle folkan i den.. Bare førr at dokker har ei innstilling på korsn folk i by1 e. Man burde kjenne folk før man dømme! Lykke til alle di i Helt rått, trur d bi kanonbra! =) Å lykke t videre t Dag, utruli arti fyr! =) Synn at du sett igjen m å ikke ha opplegg i den perioden. Men som sagt en sak mella dokker. =)

    SvarSlett
  41. altså en ting e jo bra sikkert, at kjeften din har det ikke vært nå problema med mr.sørås, men måten du drar detta ut på e jo rett å slett litt tett i pappen. Når du har en opptreden, eller en jobb dær du drekk dæ sjaifull å så og sir stupe ned fra scena sir jo mer om dæ enn han Rune Jensen, begynne å prate om krigen i Afganisthan( greit nok at du kan ha dine meninge) men når et flertall som satt dær inne hadde netopp mista en kompiss dær nede syns æ å flertallet det blir drøyt å grev i et nylig sår. Kansje du ikke visste om det men da kan DU være mann nok til å gå å beklage dæ på en voksen måte istedenfør å skrive et blogginlegg.
    Greit jobben din e som du sir ''drekk øl å prate piss'', men når du fan ikke klare å fullføre en jobb førdi du e full sir det jo så mye om dæ. Det e vell beklagelig at du fikk vite det gjennom lokalavisa, det e æ helt enig me dæ at sånn skal ikke systemet være.
    Å det enkelte sir om at vi sku ha det i fjellet å det blei fløtta, e en ting. KAnsje litt idiotisk å plassere det dær når man egentlig kunne tenke sæ at det ikke gikk, detta e vell bare en liten guttedrøm som blei knust før han Jensen å guttan. Men nu e det fløtta til en bedre arena, mere tilgjengelig før alt og masse arbeid spart( Med tanke på at de allerede har nok å gjøre!) MEn det virke mer som detta har blitt en plass og uthenge en privatperson på, trur alle dokker som sett me kjeften åpen om han Jensen skal veie sine ord før dæm kommer me det, jævlig barnslig gjort.
    kort oppsumert; Du e en arti kar sørås, enig me dæ på en måte, kan ikke gi dæ skylda før andre kommer me idiotiske påstanda som fyllekjøring som e dratt helt ut av sammenheng, måten din å ventilere på kunne vært revurdert, om du skal prate piss om han etter han har gjort det om dæ kan du jo like så godt ta det med han å ikke komme ned på hannes nivå;)
    -Frivillig på Narvikfjellet helt rått 2011 ! glede mæ som fan, hadde vært kult å hatt dæ dær

    SvarSlett
  42. Virker som det egentlige problemet er Afghanistan og ikke at Dag har drukket seg dritings.
    Soldaters jobb er å drepe og å bli drept. Venner eller ei. Deal with it.

    Hvis man ikke kan flire av slikt så har man ingenting på et humorshow å gjøre.

    SvarSlett
  43. Latterlig at "Presseansvarlig" prøver å forsvare seg ved å skrive en kommentar på bloggen til Sørås. Skal en virke seriøs burde en ikke prate med avisene og kommentere personens blogg, men heller ta direkte kontakt.

    Dessuten er det vel Sørås som har størst grunn til å være irritert? Han har avlyst andre tilstelninger for dette, mens at arangørene har booket noen andre til jobben.

    SvarSlett
  44. Syns det e jævla trasig at folk enda sitt å prate om EN uheldig feil som for så vidt kan skje de fleste. Alt for mange her e nok kjent med å ha fått nån øl for mye og deretter gjort ting dem gjerne angre på i ettertid. Her har vi en jævlig artig fyr som drar fra lille Narvik å klare å lage sæ et navn i Norge. Da e det trist å se kordan folk kun klare å fokusere på det negative.
    Sku gjerne sett dæ på Helt Rått, Dag. Æ får heller møte opp på Folkets Hus. Uten tvil verdt pengan, med eller uten Terje Sporsheim og Åsleik Engmark!

    SvarSlett
  45. Sørås har et betent rævhåll og motparten ser ut som et betent rævhåll. Perfect match! Dette er vel ikke så tragisk for Sørås. Han klarer seg nok. Det er verre for helt rått som skal booke artister i fremtiden. En blid og positiv Sørås i Oslo hadde i alle fall ikke skadet fremtidige bookinger. Jensen burde tørke opp Sørås rævblod så snart som mulig. Og fly han på VIPtur til Narvik med en kasse øl under armen. Så blir alle glade.

    SvarSlett
  46. Kjenner jeg blir flau av hele greia. Også veldig misunnelig da, ønsker meg en jobb med øl som arbeidsverktøy ;)

    SvarSlett
  47. Velkommen er du til en ny tur til Mjøndalen :) Trodde de norpå var kjent for å tåle mer en oss "søringer" virker ikke slik, er de så feige? Det kan umulig være en avgjørelse mange stiller seg bak! For dette skurrer.

    SvarSlett
  48. Hva faen var det de tenke på. Alle vet jo at du drekk på scenen. Da burde de latt vær å booke deg om de tror du ikke har muligheten til å gjennomføre et show...

    SvarSlett
  49. Er det sant at du har vært utro med Petter Northug?

    SvarSlett
  50. På mitt hjemsted er Terje Tysland en tilbakevendende artist, som av og til har hygget seg med et glass eller to for mye på scenen. Sist løste arrangøren problemet med å inngå en kontrakt om betaling ETTER at showet var ferdig, og med en klausul om bortfall av betaling dersom mannen drakk seg full.

    Problem solved

    SvarSlett
  51. Hei Dag... Så din "debut" på Bloopers i Narvik for 5-6 år siden..Fantastisk bra! Du varma opp for Baste Bolstad hvis æ ikke huske feil. Terje Sporsheim va også en tur innom noen måneder før. Blir et herlig gjensyn med dere 12.mai...

    SvarSlett
  52. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  53. Ijuuuu.... dette var et rosablogg-innlegg. Ikke som å høre paven, men som å høre Linni Mesterens- Meister sutre over treningkast-politikken til Jan Thomas. Gå riktig tjenestevei, Herr Dag. Dette taper du bare på.

    SvarSlett
  54. Dette er et mediestunt for å få publisitet og økt salg av billetter. Selv VG vet det.

    SvarSlett
  55. må si me enig med han ovum her

    SvarSlett
  56. Presseansvarlig sa "Grunn til at vi tok avgjørelsen og booket om konferansier til Narvikfjellet Helt Rått, var for at vi ikke ønsket å risikere en kraftig beruset person til å styre festivalen. Da vi opplevde dette som direkte useriøst."
    Okei, som presseansvarlig burde du da vite at du må forholde deg til rett tidsform når du skriver.. Slik du forklarer deg, forteller du dette som om at det allerede har skjedd.. Å være full på en liten scene på en brun pub, er noe HELT annet enn å være konferansier på et større arrangement...
    Hvordan kan dere oppleve en kraftig beruset person til å styre fastivalen som useriøst når det ikke har skjedd?

    SvarSlett
  57. Er julen Night Club Hendelser virkelig kjempeflott, jeg liker disseevent og nyte det mye ...

    SvarSlett