onsdag 25. april 2012

Nytt klipp


torsdag 19. april 2012

Hvorfor jeg ikke kommer til Narvik med det nye showet mitt

En del folk har spurt meg hvorfor jeg ikke kommer til Narvik under Nord-Norge turnèen med det nye showet mitt "D-Dag Live!". Svaret er enkelt: det er alt for mye jævla sladder der opp, noe som forsåvidt ikke bryr meg personlig, men jeg har familie i byen som må høre på løgner som spres av folk med en akutt mangel på innhold i sine egne liv.

Dette gikk opp for meg da jeg i fjor var på Narvik kulturhus med Terje Sporsem og Åsleik Engmark. Dette var fem måneder etter det famøse showet på Litt større plass, hvor jeg ble drita full, med påfølgende stor oppmerksomhet fra en lokalavis som ikke helt vet hva de skal fylle sidene med. Det var vel kanskje 80 stykker der den kvelden, men i ettertid skulle man tro at halve byen hadde vært innom og tatt notater. Det var nemlig ikke min promille som var grunnen til kontroversen, men at jeg hadde ytret mitt syn om Norges deltagelse i krigen i Afghanistan. Showet var tilfeldigvis et halvt år etter at en ung mann fra en kommune rett utenfor Narvik hadde blitt drept av en veibombe i Faryab-provinsen. Jeg nevnte han selvsagt aldri, og står inne for alt jeg sa om krigen den kvelden. Men på kulturhuset kunne Åsleik fortelle meg at fyren som styrer plassen hadde sagt at "det triste med Dags forrige opptreden i Narvik var at han gjorde narr av han som hadde blitt drept i Afghanistan". Virkelig? VIRKELIG!? Jeg kan kun forsvare ting jeg faktisk har sagt, og selv om sladder selvsagt er noe man må lære seg å takle når man er en offentlig person, så er dette intet mindre enn ondskapsfulle løgner.

Så derfor gidder jeg ikke mer Narvik. Publikum der oppe er helt jævla fantastisk, og jeg har hatt flere veldig morsomme show i byen (inkludert på Litt større plass, noe overveldende tilbakemelding fra de som faktisk var der bekrefter), men nok er nok. Jeg er bare glad jeg nå slipper å forholde meg til feberfantasiene til de patetiske parasittene som kryper rundt i kloakken og bybildet der oppe. Det inkluderer de som ukritisk sprer rykter uten å først stille det åpenbare spørsmålet "var du faktisk selv på showet og hørte hva som ble sagt"? For det var du mest sannsynlig ikke.

lørdag 14. april 2012

"Hvor har jeg deg fra"?

Her er kronikken jeg skrev i tidenes siste utgave av Dagbladet Fredag for et par uker siden (som vanlig må du høyreklikke på bildet og åpne det i ny fane eller nytt vindu for å få forstørret det).

tirsdag 10. april 2012

Manndomsprøve med Stanhope

I siste utgave av FHM, derav spørsmålene. Som vanlig må du høyreklikke og åpne bildet i ny fane/ vindu for å få forstørret det.