fredag 30. april 2010

Ukas Showman-klipp

Her er de to klippene fra ukas sendinger som jeg synes ble bra. Jeg har nok aldri kost meg så mye under opptak som da jeg snakket om FRP med country-Liv. Det virket etterpå som om hun ikke likte å bli satt i bås som FRP'er, men om hun ikke støtter partiet er det jo enda mer motbydelig at hun lager en låt til ære for dem, og underholder på deres valgmøte. Nazistene har i det minste en ideologi, og om du bare later som om du støtter dem av økonomiske årsaker er det om mulig enda jævla verre.

onsdag 28. april 2010

England og forrige ukes "Showman"-klipp

Jeg var i London forrige helg for å gjøre fire show, blant annet på Comedy Store, som var ganske så stort. Klubben har jo en legendarisk status, og jeg fikk ti minutter der på lørdag. Noe som egentlig er utrolig i seg selv, men tanke på at det var mitt sjette show i England. Men det funket veldig bra, og jeg fikk mye skryt etterpå, både av andre komikere og publikummere. Nå var det forøvrig ikke alle som likte meg i en sal med 450 mennesker, men slik er det alltid. Det var også interessant at Milton Jones, en velkjent komiker og kristen fanatiker, gikk på etter meg både på Comedy Store og Up-the-Creek dagen etter. Føler vel ikke at vi helt fant tonen.

Nå skal det også sies at Comedy Store er en særdeles kommersiell bedrift, hvor publikum for eksempel fyller ut comments cards etterpå, og det er aspekter ved plassen som gjør at jeg blir litt ukomfortabel. Jeg gir forsåvidt faen, og de må styre ting som de vil, men jeg mener at stand-up'en blir veldig produktpreget av slike omstendigheter. Jeg fikk også høre at ingen snakket om tema som Afghanistan, noe jeg merket på publikums reaksjon. Men nå ser jeg bare frem til å gjøre en hel time med mitt show "Outside the Comfort Zone" under Brighton Fringe festival neste måned.

Her er forøvrig forrige ukes "Showman"-klipp:


søndag 18. april 2010

Utdatert klipp, men det er i det minste noe

På grunn av latskap og/ eller hukommelsestap legger jeg først ut denne videoen nå, flere måneder etter at den ble filmet. La oss håpe den aldri blir aktuell igjen. Klippet ble forøvrig filmet av Bergens Tidende til deres Tidig konsept, men de ville av en eller annen grunn ikke publisere det.

onsdag 7. april 2010

Henrik Syse, "forsker"

I dagens kulturdel av Aftenposten har Henrik Syse et intetsigende og desperat forsøk på å gjøre det kristne påskebudskapet relevant for en moderne verden. Den mest interessante delen av kronikken er når Syse informerer om at "Bibelens påskefortelling er konkret og historisk. Den handler om noe som faktisk skjedde- eller i hvert fall om hendelser som de som fortalte dem og skrev dem ned, var overbevist om hadde skjedd". Syse tøyer begrepene "historisk" og "faktisk" når han bruker dem til å beskrive hendelser som enkelte "var overbevist om hadde skjedd". Det er vel en slik vidstrakt definisjon som ikke bare gjør Jesu død og oppstandelse, men hele kristendommen historisk og faktisk for Syse og andre tilhengere av denne typen overtro. Og det er greit. Men vær så snill og ikke skriv under med "forsker" når du kommer med slikt utilslørt svada, Syse. Signer heller med "kristen", "ukritisk" eller "godtroende".

fredag 2. april 2010

Jeg har som sagt show i Kongsberg i morgen.,,


Lørdag 3. April 
Energimølla, Kongsberg
STAND UP: DAG SØRÅS
Klokken: 21.00
Pris: 100

Radikal. Hardtslående. Ironisk. Kunnskapsrik. Utfordrende. Nominert til Stå Opp-Prisen 2007. Tildelt prisen for Årets Nykommer under Komiprisen samme år. Dette er Dag Sørås!

Dag Sørås har gjennom de siste årene opparbeidet seg bred erfaring fra scener over hele landet, og på kort tid gjort stort inntrykk på publikum. Etter debuten i Trondheim i 2002 er han nå bosatt i Oslo, hvor han har etablert seg som standup´er på fulltid. Han er en flittig brukt komiker på klubbscenen på Latter, og han har i tillegg vært regelmessig oppvarmer for Johan Golden, Christer Torjussen og Jon Schau. Han var også med på publikumssuksessen Julelatter høsten 2007, sammen med Dagfinn Lyngbø, Johan Golden og Lisa Tønne.
Klikk HER for en smakebit - det gir medsmak!

I mellomtiden kan dere kose dere med denne korte, men sedvanlig geniale monologen fra professor Chomsky.

Untitled Thinkers - Conversation#1_meet_chomsky(7of13) from UTP on Vimeo.